Ljudkort

Ljudkort beskrivs ofta som hjärtat i musikstudion och det är inte utan grund. Att skapa inspelningar utan en dator är idag näst intill otänkbart. Utan ett bra och rätt anpassat kort kan det bli svårt att få önskad kvalité på sin färdiga produkt. På grund av den stora efterfrågan har utvecklingen av ljudkorten drivits framåt och de har sedan sin kommersiella födelse i slutet av 80-talet tagit stor mark.

Enkelt beskrivet är det ljudkortet som omvandlar de digitala ljudsignalerna i datorn till ett analogt ljud. Det är detta ljud som vi sedan faktiskt kan höra via våra högtalare och hörlurar. All input såväl som output av olika ljudsignaler passerar kortet där de med hjälp av mjukvara behandlas och transformeras. Detta leder till att ljudkorten spelar en mycket viktig roll inom allt som har med ljudproduktion att göra.

På grund av sin betydelse för att kunna producera ett högkvalitativt ljud så hittar man ljudkort inom många användningsområden. Det kan handla om musikkomposition, redigering av ljudfiler eller ljudutveckling till spel, för att nämna några.

Det finns otroligt många olika ljudkort på marknaden, där var och ett är anpassat för just sitt specifika område. Därför erbjuder Örebro musikservice ett mycket brett utbud så att vi ska kunna tillgodose behoven hos alla tänkbara inriktningar. Det kan ibland vara en utmaning att hitta det kort som just du behöver, så tveka inte att fråga oss så hjälper vi dig!

Varumärken