Ukulele

Ukulelen är ett smidigt och praktiskt instrument i många avseenden. Till utseendet liknar den en liten gitarr med fyra strängar istället för sex. Det förkommer Ukuleles med fler strängar men vanligen är det fyra som gäller. Ukulelen finns i fyra storlekar – Sopran, Concert, Tenor och Baryton.

Läs mer

Ukulelen är tidlös

Ukulelen kommer ursprungligen från Portugal men under 1800-talet blev den ett vanligt instrument på Hawaii. Många förknippar nog än idag Ukulelen med Hawaiiansk musik men faktum är att den idag är populär inom många musikstilar och tillverkas i olika format och olika utformning av resonanslådan. För den som vill ha mer kraft i sin ukulele finns den även med elförstärkning.

 

Köp Ukulele

Vill du ha ett lättspelat stränginstrument eller ett bra instrument för barn att börja lära sig spela på? Då kan en Ukulele vara ett bra val. Hos oss på Örebro Musikservice finner du Ukuleles av kända kvalitetsmärken som Epiphone, Fender, Ibanez, Ortega, Yamaha med flera. Vi har med all säkerhet det du önskar av din Ukulele, vare sig du är en erfaren ukulelespelare eller nybörjare.

 

Välkommen att kontakta oss med dina frågor kring Ukulele och kom gärna in till vår butik i Örebro och provspela!

Minimera

Underkategorier:
Varumärken