Keyboard

Keyboard är ett instrument för dig som värdesätter ett portabelt instrument med många möjligheter. Det passar även den som är nyfiken på att börja spela ett klaviaturinstrument, men inte har möjligheten att redan från början investera i exempelvis ett piano.

Skillnaden mellan keyboard och synt

Keyboarden förväxlas ofta med synten men de båda instrumenten skiljer sig rejält åt. En keyboard är ett enklare instrument i det avseendet att man inte har möjlighet att skapa egna ljud.

Läs mer

Den har visserligen många olika rytmer och ljud inlagda men erbjuder inte så många möjligheter att manipulera dessa. Den är i och med detta inte byggd för att användas i inspelningsstudion eller på scenen, där man vill ha full kontroll över alla ljuddetaljer. Detta gör att professionella musiker oftast använder sig av en synt, vilket gör titeln keyboardist något missvisande.

Keyboard till nybörjare

Man kan alltså se keyboarden som en lillebror till synten. Men det betyder inte att den är ett sämre instrument på något vis. En keyboard har många fördelar, speciellt när det gäller portabilitet. Den är ett lätt och smidigt instrument och med sina inbyggda högtalare kan den spelas fristående. Den är med sin enklare konstruktion också enklare att hantera för den som spelar, vilket gör att den lämpar sig väl till nybörjaren. De inbyggda rytmerna och ljuden gör att man kan återskapa en rad olika instrument, vilket gör den väldigt mångsidig.

Köpa keyboard

Hos Örebro musikservice hittar du keyboards både för nybörjaren såväl som den mer erfarne. Här finner du ett brett utbud av keyboards av kvalitetsmärken som Alesis, Casio, Korg, Roland och Yamaha.

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt, oavsett om du letar efter nästa fas i ditt musicerande eller om du behöver den perfekta inkörsporten till klaviatur!

Minimera

Varumärken