Elgitarr

En elgitarr behöver knappast någon närmare presentation då instrumentet har använts i drygt 100 år. Den har under ett helt sekel varit en huvudingrediens i modern musik och används i samtliga typer av musikgenres.

Vi på Örebro Musikservice hjälper dig gärna med ditt köp av elgitarr. Då vi har ett stort kunnande och erbjuder ett brett sortiment av elgitarrer från både stora och små tillverkare som Danelectro, Fender, Epiphone, Gibson, Hagström, Ibanez med flera.

Läs mer

Elgitarr för olika musikstilar

Redan i början av 1900-talet började man försöken med att elektrifiera gitarren då den hade svårt att göra sig hörd i musikstilar som rhytm & blues och jazz, som då började bli populära.

Elgitarren är ett mångsidigt instrument och idag ett av de allra vanligaste. Den har i regel sex strängar men sju och ända upp till tolv strängar finns. Med denna utveckling av gitarren gav man det redan tidigare populära instrumentet helt nya möjligheter. Det finns idag elgitarrer i ett flertal utföranden och med en rad olika tillbehör.

Köpa elgitarr

Våra kunniga medarbetare hjälper dig med alla frågor rörande elgitarrer och dess tillbehör som pickuper, pedaler, förstärkare med flera. När du ska köpa elgitarr kommer du att behöva ta hänsyn till en rad olika val såsom vilken modell som passar dig, vikt, halsprofil, pickuper och pedaler. Antingen du är nybörjare eller erfaren elgitarrist finns vi här med vår expertis för alla dina frågor och funderingar.

Välkommen in till oss på Örebro Musikservice och botanisera och provspela bland vårt breda utbud av elgitarrer!

Minimera

Underkategorier:

Har du frågor? Maila Pär eller ring 019252513

Varumärken
Antal strängar
Fattning