Effekter & Pedaler Gitarr

Effekter och pedaler kopplas till ett elförstärkt instrument, ofta elgitarr, när man vill förändra den resulterande ljudsignalen på något sätt. Det kan handla om enklare, dynamiska förändringar som exempelvis volymjusteringar eller mer komplicerade förvrängningar av ljudet med olika effekter. Ofta kopplar man ihop flertalet pedaler till sitt instrument för att kunna styra ljudet i alla tänkbara riktningar.

Läs mer

Tremolo, Chorus, Wah och mycket mer

De finns ett mycket brett sortiment av effekter och pedaler både till studion och scenen och de är ofta ett oumbärligt verktyg för musikern. Så har det dock inte alltid varit. De första pedalerna kom till på 40-talet och var enbart tänkta för att att användas i studion. Det var framför allt ekon man jobbade med och till viss del andra, lite underliga manipuleringar av ljudet som skulle ge en så kallad ”futuristisk” känsla. När man på 50-talet lanserade de första ”pedalerna” till den enskilde musikern blev intresset svalt. De var stora och klumpiga och ställde höga krav på elförsörjningen. De var dessutom mycket dyra och arbetade i ytterligare motvind då många av förstärkarna redan erbjöd inbyggda effekter av samma typ.

Köpa gitarrpedaler

Mycket har hänt sedan mitten på förre seklet och det råder inte längre några tvivel gällande pedalernas popularitet. De är kompakta och lätthanterliga och kommer i en uppsjö av olika effekter. Oavsett om du söker efter en pedal med distortion/overdrive, dynamiska effekter, frekvensstyrande filter, tidseffekter eller en som berör pitchen, så kan vi hjälpa dig att hitta rätt. Vi har ett mycket brett utbud av pedaler och effekter både i butik och på webben.

Vilka gitarrpedaler passar just dig? Vi hjälper dig att hitta rätt i den stora djungeln av effekter och pedaler. Välkommen!

Minimera

Underkategorier:
Varumärken