Blockflöjt

Blockflöjten ser många som ett nybörjarinstrument och det är heller ingen tillfällighet att skolan ofta använder blockflöjt som första instrument då den är såväl lättspelad som lätt att bära med sig. Men blockflöjten erbjuder så mycket mer och när man lärt sig sin blockflöjt vill man ofta gärna fortsätta att utvecklas i sitt flöjtspel.

Läs mer

Tyskt grepp eller barockgrepp

Blockflöjten hör till gruppen träblåsinstrument och finns i ett antal storlekar där den allra minsta medlemmen i blockflöjtfamiljen heter sopranino och följs av sopran, alt, tenor och bas. Den finns med två olika grepp, kallade barockgrepp och tyskt grepp. På en blockflöjt med barockgrepp är det femte hålet lika stort som de övriga medan det på en flöjt med tyskt grepp är lite mindre än de övriga hålen. Bägge varianterna kan ha två små hål bredvid varandra längst ner, vilket kan göra det lite lättare att ta övertoner.

Köpa blockflöjt

Vill du köpa en nybörjarblockflöjt till ditt barn eller till dig själv, eller är du van blockflöjtist och vill ha något speciellt, med en särskild klang? Tveka då inte att komma in till oss i Örebro och botanisera bland vårt utbud av blockflöjter av hög kvalitet, från de kända märkena Hohner, Moeck och Yamaha.

 

Varmt välkommen till oss på Örebro Musikservice!

Minimera

Varumärken