Elbas

En riktigt bra elbas är ett måste i varje band, nästan oavsett musikstil – som rytm- eller kompinstrument och ibland även melodiskt ledande. Hos oss finner du elbasar i olika prisklasser från kvalitetsmärken som Epiphone, Everdeen, Fender, Gibson, Hagström Yamaha, Ibanez och många fler.

Elbasens historia

Till sitt utseende är elbasen lik elgitarren, men den har en längre hals och oftast enbart fyra strängar som är grövre än elgitarrens. Elbasen kom till under 1930-talet där den första byggdes av Audiovox men det var först på 1950-talet den slog igenom med musikgenrer som rock’n roll, country och soul. Det var även under denna tid Leo Fender började massproducera elbasen och den blev tillgänglig för alla. Med band som Beatles under 1960-talet blev elbasen ett oumbärligt instrument i allt från källarband till etablerade grupper, inte minst i den framväxande pop- och rock kulturen.

Läs mer

Köpa elbas

För att vara säker på att få den rätta känslan och tonen i din elbas rekommenderar vi att du kommer in och provspelar innan du bestämmer dig för vilket instrument du vill ha.

Är du nybörjare och söker en passande bas med den kringutrustning du behöver, finns vi där med vår gedigna kunskap och kan guida dig rätt i dina val. Är du mer erfaren eller proffs vet du troligen vad du vill ha – då agerar vi gärna bollplank och visar dig runt bland vårt breda utbud av elbasar.

 

Tveka inte att kontakta vår musikaffär i Örebro med dina frågor och önskemål. Varmt välkommen!

Minimera

Underkategorier:
Varumärken
Antal strängar
Fattning